banner

Внутрішній контроль та аудит як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів

Внутрішній контроль та аудит як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів

30.03.2021

23 березня 2021 року у великому залі виконавчого комітету Миколаївської міської ради департамент фінансів Миколаївської міської ради спільно з ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» провели семінар-навчання з відповідальними працівниками по внутрішньому контролю та складанню паспортів бюджетних програм на тему: «Впровадження системи внутрішнього комплексного аудиту в органах публічної влади».

Зі вступним словом до присутніх звернулась директор департаменту фінансів Віра Святелик, яка коротко розповіла про мету семінару-навчання, представила учасників заходу, подякувала за плідну співпрацю ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» та побажала успішної діяльності у подальшому.

Навчання проведено фінансовим експертом Громадського об’єднання «Фонд розвитку міста Миколаєва» Тетяною Золотухіною.

Під час навчання були обговорені питання щодо новел законодавства в впровадженні системи внутрішнього контролю та аудиту в органах публічної влади:

 - виклики та перспективи впровадження внутрішнього контролю та аудиту;

 - сутність внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту, спільне та від’ємне;

 - стандарти внутрішнього аудиту – загальний огляд.

Крім того, було обговорено питання якості складання паспортів бюджетних програм на 2021 рік як основи впровадження внутрішнього контролю головних розпорядників бюджетних коштів.

До обговорення підсумків заходу долучились присутні учасники, які надавали запитання. Була висловлена пропозиція щодо проведення окремого навчання на тему внутрішнього контролю.