banner

У Миколаєві відбувся круглий стіл з питань ефективності місцевих бюджетів на півдні України

У Миколаєві відбувся круглий стіл з питань ефективності місцевих бюджетів на півдні України

10.07.2020

Дев’ять практик взаємодії для ефективності місцевих бюджетів півдня України обговорили на міжобласному круглому столі, що відбувся 26 червня 2020 року у приміщенні бізнес - центру «Олександрівський» на платформі Експертно-громадської ради Миколаївського міськвиконкому та коаліції Громадська Префектура. Учасниками заходу стали 36 представників громадського суспільства та органів місцевого самоврядування у містах Миколаєві, Херсоні, Одесі та Вознесенську. У заході також взяли участь представники департаменту фінансів Миколаївської міської ради та департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Миколаївської міської ради.

 

Під час круглого столу обговорено:

  • Підведення підсумків конкурсу малих грантів «Демократія та законність для ефективних місцевих бюджетів на півдні України». Узагальнення успішних практик громадського впливу на ефективність витрат місцевих бюджетів.
  • Обговорення практик взаємодії громадського суспільства та органів публічної влади для ефективних, прозорих і підзвітних місцевих бюджетів на півдні України;
  • Аналіз зовнішніх та внутрішніх викликів в роботі громадських об’єднань, причин їх виникнення та розробка заходів мінімізації їх негативного впливу на успіх.
  • Розробка перспективного плану діяльності коаліції Громадська Префектура.      

    

       В рамках заходу презентовано 9 практик громадських префектів:

  1. Анна Кашуба «Фонд ініціативного розвитку» ( м. Миколаїв). Тема: Ефективність використання коштів бюджету м. Миколаєва на міську політику енергозбереження» (Презентація).
  2. Борис Кудар ГО «Учбово-методичний центр захисту прав людини». Тема: Порівняльний аналіз заходів, виконаних за кошти благодійної допомоги та за бюджетні кошти у 2019 р. (файл Ч.2. Бюджети школ.pptx).
  3. Анастасія Дубогрій ГО «Антикорупційні ініціативи Миколаївщини (м. Миколаїв»). Тема: Ефективність видатків на капітальні ремонти школи та дитячих садків» (Презентація).
  4. Тетяна Зелінська  ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії» (ВАРМД)» (м. Вознесенськ) Тема: Громадський аудит ефективності використання комунальної власності територіальної громади міста Вознесенська в інтересах її жителів (Презентація). 
  5. Оксана Д’якова депутат Херсонської міськради  ГО «Громадскі префекти Херсона». Тема: Громадський контроль задля підвищення ефективності використання бюджетних видатків Управлінням естетики та зовнішньої реклами Херсонської міської ради (Презентація).
  6. Анна Парфьонова ГО «Розвиток» (м. Херсон). Тема: Звіт за результатами громадського аудиту ефективності аналізу та контролю Херсонської міської ради за ефективністю витрачання бюджетних коштів та діяльністю комунальних підприємств міста Херсону (Презентація).
  7. Дмитро Карлюка ГО «Імпульс Херсонщини». Тема: Аналіз ефективності використання бюджетних коштів на компенсацію проїзду пільгових категорій» (Презентація Dod 6 Імпульс Херсонщини.pptx).
  8. Аркадій Топов  ГО Антикорупційний офіс», м. Одеса (Презентація Dod 7 Grom Budg Odesa.pptx).
  9. Сергій Сідляр ОСН «Ялти» (м. Миколаїв). Тема: Аудит використання бюджетних коштів, програми організації благоустрою адміністрацією Заводського району Миколаївської міської ради (Презентація Dod 8 OSN Ялти.pptx).

Круглий стіл став підсумковим заходом проєкту «Демократія та законність для ефективних місцевих бюджетів на півдні України», який реалізовано ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED) в рамках діяльності Мережі із розвитку місцевої демократії.