banner

До уваги громадян та підприємців міста Миколаєва

До уваги громадян та підприємців міста Миколаєва

27.09.2021

Для прозорого та ефективного застосування ставок місцевих податків та зборів на території м. Миколаєва з метою залучення додаткових коштів до бюджету Миколаївської міської територіальної громади  та підготовки проекту рішення Миколаївської міської ради «Про встановлення місцевих податків та зборів на території м. Миколаєва» пропонується до розгляду наступні проекти:

«Ставки  земельного податку та розміру орендної плати»;

«Перелік пільг для фізичних та юридичних осіб із сплати земельного податку»;

«Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»;

«Перелік пільг для фізичних та юридичних осіб із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»;

«Ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців, які здійснюють господарську діяльність за КВЕД ДК 009-2010»;

Ставки туристичного збору: для внутрішнього туризму 0,5 відсотків та для в’їзного туризму 1 відсоток мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного  (податкового року), для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення;

Ставка збору за місця паркування транспортних засобів: 0,015 відсотка  мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного  (податкового року), за один квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів за кожний день провадження такої діяльності.

Пропозиції  щодо внесення змін та зауважень будуть прийматися в письмовій або електронній формі за адресою: м. Миколаїв, вул. Адміральська 20, департамент фінансів [email protected] до 15 листопада 2021 року.